فروش عمده ابزارآلات صنعتی + لیست ابزار راه اندازی کارگاه آهنگری

در این مقاله توضیح کوتاهی در مورد آهنگری و تاریخچه آن آماده کرده ایم و در ادامه نیز لیست ابزار آهنگری مورد نیاز برای راه اندازی یک کارگاه را تهیه کرده ایم تا کمکی باشد برای افرادی که قصد راه اندازی کارگاه آهنگری دارند، اما اطلاعی از ابزارهای مورد نیاز این صنعت ندارند.در ابتدا به معرفی این شغل بپردازیم.

آشنایی با آهنگری

آهنگری یکی از قدیمی ترین شغل هایی است که در زمینه تغییر فرم آهن و ساخت ابزار و سلاح از گذشته دور وجود داشته است.در این صنعت با استفاده از نیروی دست، کوره آتش و چکش آهن خام را به حالت مورد نظرشان تغییر حالت میدهند.در این روش آهن خام را در کوره گداخته میکردند و با استفاده از پتک های سنگین آهن را روی ابزاری با نام سندان میکوبیدند تا به شکل مورد نظر آهنگر برسد.در برخی موارد نیز از قالب استفاده میکردند و آهن را در قالب مورد نظرشان میکوبدند تا به شکل قالب درآید.
این روش ها از پایه ای ترین روش های آهنگری از گذشته تا به امروز است.این روزها با تغییرات ایجاد شده در ابزارها، آهنگری شکل مدرن تر و ماشینی تری به خود گرفته است.این تغییرات باعث شده است تا نیاز به نیروی دست آهنگر بسیار کمتر شود و کار نیز با دقت و سرعت بیشتری انجام شود.
ابزارآلات آهنگری جدید به صورت اتومات یا نیمه اتومات کار میکنند.این موضوع باعث شده است تا زندگی کاری آهنگران نسبت به گذشته آسان تر باشد.با استفاده از این ابزارها، امکان برش، فرم دهی، اتصال آهن ها و پرداخت محصول بسیار آسان تر از گذشته شده است.در ادامه لیست ابزار مورد نیاز آهنگری را برای شما آماده کرده ایم که به صورت مختصر توضیحی در مورد هر ابزار و کارایی آن نیز داده شده است.

لیست ابزارآلات مورد نیاز کارگاه آهنگری


با وجود تغییراتی که در ابزارهای آهنگری به وجود آمده است.باز هم ابزارهایی هستند که همچنان در این شغل نقش اساسی را بازی میکنند و همچنان مورد استفاده آهنگران میباشند.به طور کلی ابزارهای آهنگری عبارتند از کوره، چکش ها، سندان، انبر، فولر، پرس،قالب،سوهان،دستگاه های جوشکاری،اره و سنگ برش و ...
 
ابزارالات-اهنگری.jpg
 

کوره آهنگری یا فورج :


این ابزار آهنگری توسط آهنگران برای گرم کردن قطعات فلزی و تغییر فرم آنها استفاده می شود. این ابزار معمولاً از چهار پایه برای استقرار، بدنه چدنی،فولادی یا سرامیک نسوز، کفه آهنی، دودکش و دمنده برای ورود هوای پرفشار تشکیل شده است.

چکش یا پتک آهنگری :


چکش ها از ابزارهای قدیمی آهنگری هستند که بر اساس نوع عملیات مورد نیاز انتخاب می شود، مانند آهنگری گرم، آهنگری سرد، آهنگری قالب بسته، آهنگری پرسی و غیره. چکش های مختلف به عنوان ابزار آهنگری برای دستیابی به اشکال مختلف بر روی قطعات کار به عنوان یک ابزار ضربه زن استفاده می شوند.چکش ها به دو دسته چکش خودکار و چکش قدرتی تقسیم میشوند.

چکش یا پتک خودکار : سنبه سنگین با استفاده از نیروی گرانش به سمت پایین بر روی فلز افتاده و ضربه وارد میکند. این اتفاق توسط قدرت دست آهنگر شکل میگیرد.

چکش قدرتی : منبع تغذیه این پتک ها از هیدرولیک، هوای فشرده یا برق تامین میشود که حرکت را در چکش ایجاد میکند. این چکش ها زمانی استفاده می شود که حجم کار زیادی وجود داشته باشد.

دستگاه های جوشکاری :


دستگاه جوش در همه صنوف صنعتی و ساختمانی یک ابزار ثابت است.در آهنگری نیز این ابزار برای اتصال قطعات فلزی استفاده میشود.البته برخی اوقات برای اتصال فلزها علاوه بر جوشکاری از پیچ و مهره نیز استفاده میشود.پس علاوه بر استفاده از دستگاه جوش احتمالا به دریل های شارژی برای بستن پیچ ها هم احتیاج داشته باشید.
 
ابزارالات-جوشکاری.jpg
 

سندان :

سندان ها از جمله ابزارهای ضروری آهنگری هستند که به عنوان میز کار آهنگرها معرفی میشوند. این ابزار یک صفحه فلزی بزرگ است که معمولاً از فولاد ساخته می شود. برای انجام عملیات های مختلف مانند صاف کردن سطوح فلزی و به دست آوردن اشکال با استفاده از چکش از سندان استفاده می شود. برخی از سندان ها دارای سوراخ های مقاوم هستند و برای ایجاد سوراخ هایی در کار استفاده میشود.
 
سندان.jpg
 

اسکنه :

اسکنه برای برش و خرد کردن فلز استفاده می شود. این ابزار از فولاد با مقاومت بالا با مقطع هشت ضلعی و لبه برش مخروطی در یک طرف ساخته شده است. اسکنه مورد استفاده در آهنگری در دو نوع اسکنه گرم و اسکنه سرد است. اسکنه داغ برای آهنگری گرم و اسکنه سرد برای آهنگری سرد استفاده می شود.
 
مغار-یا-اسکنه.jpg
 

انبر آهنگری :

از این نوع ابزار آهنگری در انتقال فلز گرم شده به سندان استفاده می شود. انبر آهنگری در انواع و طرح‌های مختلف موجود می‌باشد تا چسبندگی مناسبی برای شکل‌ها و اندازه‌های مختلف فلزی فراهم کنند.
 
انبر-اهنگری.jpg
 

اره، سنگ برش،دسته برش هوا

این ابزار ها برای برش فلزات و پروفیل ها استفاده میشوند.اره آهن بر، سنگ برش، اره پروفیل بر و دسته های برش هوا از جمله ابزارهای برشی هستند که بسته به نیاز در کارگاه آهمگری مورد استفاده قرار میگیرند.البته از فرزهای دستی جهت پرداخت قطعات فلزی و محصولات در مراحل پایانی کار نیز استفاده میشود.

قالب های آهنگری :


این تجهیزات آهنگری برای قالب گیری مناسب فلز استفاده میشود.کارایی این ابزارها به این صورت است که  فلزات چکش خوار در آن فشرده می شوند. قالب ها در تمام پروژه های آهنگری مهم هستند. برای تولیدات با مقیاس بزرگ و کارهای پیچیده از قالب ها استفاده می شود. قالب ها در دو نوع قالب باز و قالب بسته موجود هستند.

قالب باز : قالب باز فلز را به طور کامل در بر نمی گیرد و فلز فضای آزادی در این قالب ها دارد مگر اینکه فلز با قالب برخورد کند.

قالب بسته : قالب بسته هنگام کوبیدن یا فشار دادن به فلز کاملاً فلز را در بر می گیرد.

جمع بندی :
لیست ارائه شده در این مقاله قطعا کامل نمیباشد.اما سعی شده است تا مهم ترین و تاثیرگذار ترین ابزارهایی که هر آهنگری برای شروع کار نیاز دارد در این لیست آورده شود.بسیاری از ابزارهای موجود در لیست به نسبت پیشرفت و توسعه ابزارآلات تغییرات بسیاری پیدا کرده اند و چه بسا از حالت دستی به صورت اتوماتیک یا ماشینی تغییرات داشته اند.برای خرید عمده ابزارآلات آهنگری میتوانید به فروشگاه گودفورپی مراجعه نمایید و ابزار مورد نیاز خود را با بهترین قیمت به صورت آنلاین تهیه نمایید.
 

لرنو وب - محتوا نویس- شرکت لرنو وب | 0 نظر
امتیاز : 0 نفر

نظرات